Essence

Nocciolieve

A chest of lightness and brightness

Designed by arch. Alessio Frison
Isola di Albarella, Italy

Essence

Nocciolieve
Inspirations

Fascination of lights and reflections in the residence between land and sea

Only nine months to turn a villa - built in the Eighties with the typical standards of Isola di Albarella, an oasis situated in the lagoon south from Venice -, into a splendid dwelling surrounded by the blue of the sea and the green of the surrounding garden.

The light enters through the large windows - one of the strong points of this renovation project, signed by the architect Alessio Frison - giving the building more brilliance and lightness. It gets along with the warm and light colours of the furniture and most of all, it blends with the wood of the floor highlighting it.

Ideas of living

"Luci di Fiemme" and the colours of nature: new living wellness.

As the architect Frison explained, Nocciolieve soft colours were more responsive to the beauty of this house, where both the kitchen furniture and the dove-grey sofa embrace these nuances to instil relaxation and welcome the guests. Spaces are wide - sometimes they look like the natural continuation of the garden - separating the kitchen from the rest of the house and creating a very elegant atmosphere.


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Nocciolieve | Knotty | Smooth


Other references

Praise to the value of everyday’s wellness

The refuge of dreams | Designed by arch. Massimo Scartezzini

made in tunnel